SIP-FEPOL RECLAMA MESURES URGENTS PER LA GREU SITUACIÓ DE VIOLÈNCIA ALS CARRERS DE CATALUNYA 
Davant dels darrers fets succeïts al territori català, concretament a la comarca del Gironès, on els últims dies, hi ha hagut un total de 3 morts i diverses persones ferides per l'ús d’armes de foc en conflictes presumptament relacionats amb el tràfic de drogues, des de SIP-FEPOL, hem de posar en coneixement que la situació de violència que s'està visquent als carrers, es dràsticament complicada i perillosa.          
Aquesta situació no es nova, ha augmentat els últims anys i els darrers mesos s'està incrementant d’una forma vertiginosa, tant amb número de víctimes per morts violentes, com l'aparició d’armes de foc amb una facilitat pasmosa.
Les administracions els últims anys només han apostat per models policials de proximitat, i creiem que són bons i necessaris, però amb la situació real al carrer, s’ha de treballar de forma urgent perquè els models policials siguin una part de proximitat, i una part de prevenció i reacció en situacions violentes, i això només pot passar si s’inverteix en seguretat.
Els fets succeïts aquesta passada nit a la ciutat de Girona, es una situació en la qual es podien haver fet moltes més coses des de les administracions (Generalitat i Ajuntaments) perquè el final no fos una tragedia d’aquesta magnitud.
Cal doncs que es prenguin mesures urgents per dotar els cossos policials de les eines i recursos necessaris per a treballar i prevenir aquestes situacions.

La manca flagrant d’efectius als cossos policials tant de MMEE com de PL, la manca de coordinació entre la majoria dels cossos policials, i la manca de mitjans, eines, recursos i unitats especialitzades, entre d’altres, ja està provocant des de fa temps que les situacions al carrer no es puguin atendre amb l’eficàcia, l’eficiència i la proporcionalitat que en l’actualitat en l'àmbit de seguretat realment es necessita.

S’ha de tenir present que la presumpta arma utilitzada la nit de St Joan a Girona, es una arma de guerra, i una arma d’aquestes característiques pot arribar a provocar grans tragedies com la d’avui. Els policies que estan al carrer (MMEE o PL) si es troben primers en una situació sobrevinguda i urgent com aquesta, estan equipats per fer front a situacions violentes, però amb un model policial d’una societat de fa anys, no amb l’increment real de violència al carrer que hi ha en l’actualitat.

La situació del model policial a Catalunya, és com voler fer una travessa al mar amb una barca de rems i les policies necessitem urgentment barques a motor. SIP-FEPOL reclama de forma urgent a la Generalitat i als Ajuntaments, que apostin realment per la seguretat de Catalunya, les seves ciutats i pobles, millorar això només pot passar per:


- Increment de les plantilles de MMEE i PL de forma urgent
- Aconseguir una coordinació real entre cossos policials
- Dotar d'eines i recursos actualitzats a l'alçada de les necessitats actuals
- Formació especialitzada
- Actualització de la llei de policies locals
- Actualització del reglament d’armes de les PL


UNITAT
SERVEI
RESPECTE

SIP-FEPOL COMUNICAT
              
DATA:24 de Juny de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies