SIP-FEPOL critica la campanya del Departament d’Interior: “Identifica’ls” 
El nostre Secretari General Javier Alonso, critica la campanya del Departament d'interior a on aquesta campanya tremendament il·lustrativa, té una visió distorsionada dels diferents cossos de seguretat del territori.     
 
Des del SIP-FEPOL exposem:

Primer.- En la present campanya es descriuen tots els cossos policials de Catalunya, exceptuant el Cos de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, cosa que sobta i sorprèn al ser un model de policia integral de Catalunya; on tots els cossos tenim assignades funcions a través del marc normatiu. Al veure que descriviu tots els cossos de seguretat, menys el cos de Mossos d’Esquadra, ens fem les següents preguntes com a ciutadans i com a professionals: - El CME no és un cos de seguretat? - O és que en aquest vídeo informatiu només s’apropa a la ciutadania els cossos més “llunyans” o “desconeguts” pels ciutadans com els Vigilants i els Policies Locals? Al SIP-FEPOL trobem aquesta campanya tremendament il·lustrativa de la visió distorsionada que té la Generalitat i, més concretament el Departament d’Interior, dels diferents cossos de seguretat del territori.
Està el Cos del Mossos d’Esquadra, que es presumeix no cal explicar les funcions als ciutadans i, posteriorment, n’hi ha un poti-poti de cossos policials que la Generalitat penseu que els ciutadans els tenen tan “llunyans” o “desconeguts” com la pròpia Generalitat els veieu i els considereu.

Segon.- En quant als Cossos de Vigilants i Guàrdies Municipals, una vegada més, la Generalitat de Catalunya els menyspreeu públicament, no reconeixent les funcions que realitzen aquests professionals. I de forma reiterada negueu qualsevol reconeixement a tots els nivells, funcionals, materials, formatius, econòmics, etc. Però és axiomàtic que SON UTILITZATS d’una forma clandestina i vergonyosa, intentant que mai surtin a la llum en estadístiques ni enlloc, quan els deriveu serveis de seguretat ciutadana, perquè NO HI HA cap agent del CME que es pugui fer càrrec (no per manca de professionalitat, si no per la greu manca d’efectius que pateixen) i els feu assumir tots els riscos i responsabilitats que després legalment els hi negueu.
És una realitat oculta que els deriveu serveis i funcions a aquests cossos directament des del 112 o des de les diferents comissàries del CME. I com diem, sempre intentant que no es reflecteixin aquests serveis enlloc (trucades directes a poder ser, etc). La Generalitat reconeix als Guàrdies Municipals les mínimes funcions dels art. 1.2 i 13 de la Llei 16/1991 de les Policies Locals, però a l’hora de treballar els hi exigiu mirant sempre cap altra costat, les funciones de l’art. 51.2 de la Llei Orgànica 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat, o sigui totes les que calguin per pal·liar la deficiència del CME i la manca d’atenció policial als municipis petits.

Tercer.- La suposada “POLICIA DE CATALUNYA” no s’aconsegueix només posant a tot arreu una foto d’una agent mosso patrullant amb un agent policia local. Si algun dia us ho creieu de veritat i solucioneu aquesta gran mentida policial que assoleix el seu punt àlgid amb la figura maltractada dels Guàrdies Municipals, la Generalitat de Catalunya oferiríeu un servei als ciutadans molt més professional i gestionaríeu els recursos humans i materials d’una forma infinitament més eficaç. Quan un ciutadà té un problema de seguretat ciutadana truca al 112 i vol que arribin “POLICIES” (CME o PL). Els ciutadans dels municipis petits també tenen dret a ser atesos per POLICIES. No és just que siguin atesos per professionals que fan de policies (Vigilants), però que la Generalitat després diu que no ho són.

Quart.- Des del SIP-FEPOL sol·licitem que es retiri aquesta discriminatòria campanya que l’únic que fa es confondre encara més als ciutadans, als quals de ben segur no els hi cal que els expliqueu qui son els Policies Locals i els Guàrdies Municipals, doncs estem als carrers amb ells tots els dies de l’any, al seu costat.

Cinquè.- Constantment el Departament d’Interior intenteu mostrar als ciutadans que sou un departament innovador i capdavanter. SIP-FEPOL desitgem de tot cor que ho sigueu. Desitgem que, lluny de més comissions d’estudi del model policial, afronteu d’una vegada els reptes reals i comenceu per reconèixer com a policies a tots els efectes als Cossos de Guàrdies Municipals, formant-los i equipant-los com mereixen. I, sobre tot, que realment existeixi la Policia de Catalunya, formada pel CME i les Policies Locals, tractades i coordinades ambdues com mereixen. Els ciutadans ho agrairien.

UNITAT, SERVEI, RESPECTE

SIP-FEPOL 
      
DATA:22 de Setembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies